Wembley Hill Road Wembley

Completed in February 2016 for a private owner occupier, Wembley Hill Road is a new build office development on a challenging, steeply sloping corner plot close to Wembley Stadium.

In Numbers

  • Point 01 Subtitle
  • Point 02 Subtitle
  • Point 03 Subtitle

About Wembley Hill Road

15,000sqft of light filled office space has been created over 5 storeys along with an undercroft car park and a series of stepped terraced outdoor spaces. The challenging brief required an almost completely glazed building that met all current standards in terms of environmental and thermal performance. This was achieved through high performance glazing and carefully designed, heavily insulated spandrel zones that left the glazing uninterrupted. A brick base adds texture, solidity and importantly security.

The efficient core layout features the open main staircase which is positioned against the external façade to add verticality to the otherwise horizontal façade. The staircore allows light to permeate down to the dynamic corner entrance lobby which sits underneath the curved glass corner of the building.

The office spaces are largely uncluttered and column free. A meeting space is provided on each level to make best use of the dramatic corner space. The floors are a combination of cellular and open plan offices featuring LED lighting and efficient air conditioning both with automated, zoned controls. The finish of the spaces is softened through the use of leather and walnut in the meeting spaces.

The site slopes over 3 metres from front to back but the change in level has been embraced to provide both external and internal, undercroft car parking and cycle parking including electric charging points. At the front of the building, again using the change of level, a basement was excavated that now provides welfare, storage and service areas. The roofspace features a green roof and photovoltaic panels which power some of the buildings electrical services.

Similar Projects